Företagsflytt Stockholm

EN DEL AV STOCKHOLM

Att tänka på vid företagsflytten

På Stockholms Stadsbud Flytt & Transport AB har vi stor erfarenhet och kunskap när det gäller företagsflyttar. Det är ett stort ansvar och vi har resuserna att klara av det på bästa sätt.

Varje företagsflytt är som ett projekt i sig. Vår utgångspunkt är att företagets verksamhet inte ska behöva stanna av för en enda sekund, att det är ”business as usual” under flytten, även när firman är mellan två olika adresser. Vi hjälper dig att undvika de fallgropar som finns och planerar hela flytten, så att datakommunikation, telefoni och andra installationer fungerar perfekt.

Det finns en hel del att tänka på när ett företag ska byta adress. Glöm inte:

  • ... att anmäla flyttning av telefonabonnemang
  • ... att säga upp andra abonnemang, exempelvis telefon och gas
  • ... att ordna eftersändning av företagets post från gamla adressen
  • ... att anmäla flytten till skattemyndigheten
  • ... byta adress på eventuella tidningsprenumerationer
  • ... stänga alla fönster och slå av huvudströmmen i byggnaden
  • ... låsa lokalen och lämna ifrån er nycklar
  • ... meddela kollegor och partners företagets nya adress

 Stockholms Stadsbud

Tips om packningen

När ni ska packa är det också en hel del som är bra att tänka på. Allt som får plats i en kartong bör man packa i en kartong. Allt som ska flyttas bor för ordningens skull märkas med etiketter.

När det gäller kartonger så är det viktigt att inte packa de överfulla eller alltför tungt. Fyll dem inte med kartonger och pärmar, det är de inte gjorda för. För att det ska gå som effektivt som möjligt så ber vi er att packa pärmarna på varandra tre och tre, den tyngsta kartongen ska ligga överst. Etiketten bör sättas väl synligt på kartongens kortsida.

Alla skrivbord bör tömmas, se till att hålla reda på nycklar och andra småsaker. Märk varje separat del av det nedmonterade skrivbordet

Alla skåp och hyllor bör tömmas i kartonger, märk upp varje separat del. Tejpa ihop alla löstagbara hyllplan och samla ihop hyllstiften i en påse.

Datorer bör hanteras extra varsamt vid flytten. Koppla ur kablarna och lägg dem i en så kallad terminalpåse tillsammans med tangentbord och mus. Säkerhetskopiera all viktig information!

Datorutrustning packas inte i kartonger, här används istället datorvagnar vid transport. Märk upp även all datorutrustning.

Vi har hjälpt Stockholmsföretag att flytta sedan 1990 – vi vet hur man undviker fallgroparna